... jo mielenkiinnolla tutkin tulevan kauden näyttelykalenteria - vaikka aluperin olinkin päättänyt hidastaa tahtia, syynä lienee nuo vieroitusoireet jotka iskevät pahasti päällensä tällaisena hiljaisen kautena... "mihinkäs sitä vanha koira karvoistaan pääseen"

Koiriahan mulla ei ole kevään näyttelyihin... yksi karvaton ja toinen mamma-lomalla. Mutta ainahan sitä voi mennä kehänlaidalle katselemaan ja kannustamaan tuttuja ;) Viime aikoina olen muutenkin viihtynyt paremmin siellä kehän ulkopuolella... loppuunsa juuri kulkeva vuosi ulkomaisine näyttelyineen on ottanut veronsa :/  Alkaako ikä painaa vai mikä on, kun koti tuntuu aina vain paremmalta paikalta palata takaisin ;)

Matkalla on kiva olla... mutta enemmän olen alkanut kiinnostua itse matkanteosta - uusista maisemista ja tuttavuuksista - kuin päämäärään pääsystä... Ennen piti pikaisesti päästä paikasta A-> paikkaan B, mitä niiden välillä oli ei ollut juurikaan merkitystä... nykyään nautin suunnattomasti matkustamisesta sen itsensä vuoksi - itse päämäärä on menettänyt merkitystään kokoajan enemmän.

 

Uusi kamera ajatuksissa

Vanha kamera (Minolta Dimage Z1) on alkanut viime kuukausina zoomauksen kanssa temppuilemaan, joten olen löytänyt itseni yhä useammin näyttelyistä ilman kameraa - ajatuksissa viivähtänyt kerran jos toisenkin canon EOS 350 D... jospa sittenkin sijoittaisi uuteen kameraan muutaman satasen...

Toisena syynä kameran kotiin jättöön on ollut myös se - että nautin enemmän kuvista joissa koira näyttää koiralta/persoonalta... ei siis muottiin asetetulta profiililta, jolla ei ole mitään tekemistä itsensä kohteen kanssa... Näihin kuviin törmää nykyään jokapaikassa (myös omissa otoksissani), ei silti -laadukkaita ja erinomaisia kuvia!

Olen alkanut myös kyseenalaistamaan kuvia... kyseenalaistan, koska kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa - vaikka sananlasku toisin väittääkin (l. yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa)... vai valehteleeko kuva sittenkään? Kauneushan on katsojan silmässä... ja kuvassa kauneus tulee varmaan siitä, että kuvaaja on onnistunut löytämään ja tuomaan esiin juuri kyseisen yksilön kauneuden...tai vastaavasti (ikävä kyllä) korostamaan koiran virheitä... koiran kuvaaminen ei ole helppoa, ja sitä allekirjoittanut vieläkin opiskelee - kantapään kautta.

25594.jpg

Lecibsin Kariessa

*Rauhallisia Joulun välipäiviä ;)