Kaikista alkuperäissuunnitelmista poiketen, päätin sittenkin lähteä Kuopioon tipsujen erkkariin. Olen jo pidemmän aikaa luvannut hoitaa parille kasvattiurokselleni näyttelykäynnit, joten nyt sitten ajateltiin hoitaa "homma hanskaan" viimeinkin. Sen enempiä ei mietitty tuomareita koiria ajatellen, vaan pääasiassa oli osallistua erkkariin, tavata tuttuja sekä saada arvostelut ja nuorille näyttelykokemusta. Ja kun Katja vielä lupautui lisäkäsiksi ja apuriksi, niin mikä ettei... neljä tipsua tuli ilmoitettua messiin- ja tässä sitä ollaan.

15.09.2007 lauantai

>> KUVAGALLERIA <<

Tiibetinspanieleiden pääerikoisnäyttely Kuopio
Lauantai-aamuna klo. 4 aikaan olin jo hyvissä ajoin Porin Leppäkorvessa noutamassa Katjaa mukaani. Tipsuyhdistyksen myyntikojun tavarat tungettiin autoon, vaikka välillä aloin jo epäilemään tila-ihmeeni sisäänotto kykyä - kaikki tavarat siitä huolimatta mahtuivat kyytiin. Vielä suunta Noormarkkuun, josta jo 20 yli neljä nousi kyytiin Ahlaisten pojat "Piku" (Miliisin Pi-Cnic) ja "Pepe" (Miliisin Travel-Master), sitten oltiinkin valmiita viikonlopun viettoon ;)
Hyvissä ajoin oltiin perillä näyttelypaikalla, ja kerrankin oli hyvin parkki tilaa, eikä tarvinnut roudata tavaroita kilometrikaupalla kehänlaidalle.

Kehät pyörivät ja hyvin ehti seurustelemaan tuttujen kera, eikä kehien laidallakaan ollut tungosta. Meidän ensikertalaiset pojatkin osasivat käyttäytyä ja täysin ilman treeniä esiintyivät mallikelpoisesti, vaikka kasvattaja hieman odotteli edes jonkinasteista vastustusta edes pöydällä ;) Pojat lähtivät hakemaan pelkkää arvostelua ja kokemusta, ja sitä kyllä tulikin rutkasti :P Valioluokassa esiintyi "Fabi" (Miliisin Fa-Bled) ja "Adi" (Miliisin Trans-Am) joka sijoittuikin hyvin ERI/3 ja sai lisäksi kutsun "pääkisaan" :)
Pikku "Minni" (Venus-Of-Kiss) alkuun hieman aristeli kokemattomuuttaan sisätilan kaikuja ja tohinaa, mutta hyvin ennen kehää jo alkoi viihtyä sisätila näyttelyssä. Kehässä esiintyminen sujuikin jo vanhasta muistista. Junnuluokassa esiintyi myös "Ceri" (Miliisin Up-N-Milarzin), joka sai erinomaisen arvostelun. Valioluokassa kävi kääntymässä vastaavasti "Kiss" (Miliisin Kiss-Of-Indigo), joka ainakin toistaiseksi on tytöistämme pitänyt turkkinsa päällä.
907867.jpg
Miliisin Pi-Cnic om. Kirsi Aalto, Ahlainen
907873.jpg
Miliisin Travel-Master om. Kirsi Aalto, Ahlainen

Kiitos Kirsille poikien "lainasta" - pojat olivat sen verran mukavia matkaseuralaisia, että ehkäpä saan niitä toistenkin mukaani ;)

Erkkaria ajatellen englantilainen tuomarimme antoi hyvin laidasta laitaan laatuarvosteluja ja erinomaisia tuli harvakseltaan, itse olin tyytyväinen päivän saldoon :)

Onnittelut Nic-Sam kenneliin menestyksestänne erkkarissa!

Näyttelyn jälkeen siirryimme majapaikkaamme hotelli Puijonsarveen ja oman mielenrauhan vuoksi vaihdoimme yhden huoneen varauksen kahteen huoneeseen, näin pojat ja tytöt pääsivät eri huoneisiin. Heti illallisen jälkeen viikon univelat painoivat päälle pahasti ja kaaduinkin sänkyyn jo hyvissä ajoin. Pahoittelemme kuopiolaiset ystävät, että illanvietto jäi välistä.

16.09.2007 sunnuntai

907863.jpg
Milarzin C`mon Ceylan (10 vk)
( Zvonok S Mysa Pur-Navolok / Miliisin ZaBrinah )

Heti aamiaisen jälkeen poikkesimme pikaisesti Milarzin kennelissä moikkamassa tulevaa uutta toitsu tyttöämme Milarzin C`mon Ceyla, ja sitten suuntana Jyväskylä - jossa oli työtapaaminen heti 12 aikaan.

Kiitos Katja matkaseurasta ja koiranhoito avusta ;)
**Kuvat: Katja



Saanko esitellä, uusin Miliisin riiviö :
Miliisin Xander (8vk)
( Miliisin Zest / Pribisha )
907887.jpg

***
Kiitos Milla upeasta lyijykynätyöstä!
Tälläkertaa pitkäkarvaisen mallina on FIN&EST&D Ch. Miliisin ZaBrinah. Lämmin kiitos myös Tumppilan Jaanalle (Stromvindes kennel) lyhytkarvaisen toitsun (Rusthollin Cupido+ joku muu Jaanan toitsu) kuvan käyttöoikeudesta :)
908740.jpg
Kuva: Taide Milou / Milla Koivunen (2007)

** Meiltähän löytyy Millan taidetta jo ennestään, akvarellityö "Essi & Kingi" :)
Miliisin Escada & Miliisin King-Of-Indigo
920536.jpg
Kuva: Taide Milou / Milla Koivunen (2006)
PS. Kuvat ovat "silausta vailla" lopullista muotoaan näissä versioissa!