Jo useamman päivän pakkasennätykset ottavat voimille... ehkä tämä menettelisi, jos olisi kotihiirulainen, joka viihtyisi vällyjen välissä - eikä omistaisi ulkoilutettavia lemmikkejä.

Kyllähän ulkona tarkenee, kun vain ymmärtää pukea riittävästi vaatetta päällensä ja unohtaa täysin sen - että näyttää vähintääkin michelin-ukolta jolla sattuu olemaan karvahattu päässä.

Koirien kanssa onkin jo hieman vaikeampaa. Pelkkä talvitakki ei riitä, kun tassut paleltuu. Meillä käydäänkin nykyään vain pika-pissalla oven raosta ja heti tuvan lämpimään. Mamma-lomalainen viihtyy tuolinsa parissa kovin - peittojen alla.... Vuosien saatossa kyseinen rouva tekikin pinnaus-ennätyksen kovimmilla pakkasilla - sillä 3 päivään se ei suostunut kuonoansa ulos pistämään. Ja vaikka joku kerta kannoin sen väkisin ulos, niin liikkumaan se ei enää suostunut - joten pissatus jäi väliin.

Vielä -15 asteen pakkanen ei tunnu meidän koirilla missään, vaan mennään ja sukelellaan umpihangessa. Mutta, kyllä tämä jatkuva päälle -20 (parhaillaan jopa -26) alkaa tuntua jo jossain.

Viime kesänä remontin yhteydessä asennettu lattialämmitys pääsee oikeuksiinsa - mikä ylellisyys! - On kaksi asiaa joita en vaihda... toinen on lattialämmitys ja toinen villasukat. Niin - villasukistani en ole vielä(kään) luopunut... en edes lattialämmityksen aikana ;)

Nyt vain odotellaan, että sää hieman lauhtuisi ja päästäisiin kunnon metsälenkille... alkaa seinät ahdistamaan - sekä emäntää että koiria ;)