Lumimyrskyä Tanskassa
Niinhän siinä kävi, ettei Tanskakaan ihan vielä kevääseen pääse - vaikka meillä olikin onnea nähdä lomalla se leppeämpi talvi siellä. Tanskasta ja etelä-ruotsista tuli jo tiistai-iltana viestiä lumimyrskystä, ja nyt onkin jo pari päivää saatu seurata uutisista millaisen myräkän keskellä siellä ollaan.
Pari vuotta sitten (2005) ajelimme vastaavan myrskyn silmässä läpi ruotsin kohden suomea Suskin ja tipsujen kera Frederician näyttelyistä - ja moottoritietä pitkin matka taittui 60km/h... joten kokemusta on näistä helmikuun myrskyistä siellä. Vielä tänäkin vuonna näkyi matkan varrella kaatuneita puita edellisen myrskyn jäljiltä.
Lähinnä mietityttää, miten tanskalaisten kanarianlinnut jaksavat nämä myrskyt ja myräkät, koskapa ovat ulkona läpi talven isoissa tarhoissaan, samoin kuin kultakala lammikot epäilyttivät meitä - mutta kuten tanskalaiset sanoivat "me olemme tanskassa ja täällä ei ole teidän talvea"... Uutisia seuratessa tämä alkoi kyllä epäilyttää pahasti...

Lämpimiä ilmoja odotellessa
... koirat makoilevat tiukasti peittojen alla. Sani odottelee kotiin pääsyä Kuopioon viikonlopuksi ja kyseinen tyttö ei suostu ulkoilemaan ollenkaan. Sergein ulkoilut on myös pikapissatus puolella ja sitten takaisin tuvan ja takan lämpimään. Takan edustalla olevalla matolla alkaa olla ahdasta tulen loimussa ja lämmössä ;)
Onneksi viikonlopuksi on luvattu lauhtuvaa säätä.