10.12.2011 Eesti - Tallinn Joulushow (pennut, juniorit ja veteraanit)

>> KUVAGALLERIA << (Kuvat:Anne Lepola)

Jälleen lähdimme tutustuttamaan karvalapsia näyttelyiden ihmeellisen maailmaan tuttuun tapaan Tallinnan Joulushown..  Tällä kertaa matkaan lähti uusia tuttavuuksiakin, ja myös muutama vanha Tallinnan kävijä :) Hieman perjantaina ulvova lumimyräkkä arvelutti ja epäilimme, josko nuo laivat edes kulkevat... Perjantai-iltana jännitimme myös tuttujen puolesta, jotka olivat hypänneet Turusta laivaan suuntanaan Tukholma ja Pohjoismaiden Voittaja -näyttely.

10.11.2011 Lauantai

Aamuyöstä pakkasimme Tia-Marian ja Joelin kanssa autoon "Ipanan" (Marmalade`s Key Of Dreams) ja "Lissun" (Kri Kris Unbelievable Sita), joka oli saapunut meille Förbystä sijoituskodistaan jo torstai-iltana. Kullaalta suunnistimme Harjavaltaan, josta kyytiin mahdutimme vielä Anna-Maija ja Ville-Juhanin sekä "Ipanan" veljen "Heron" (Marmalade`s Kilkenny) ja matkamme jatkui Humppilaan, josta vielä kerran sovittelimme mukaan reissulle kenneltytöksemme lupautuneen Iidan...

Satamassa meitä olikin vielä vastassa Anne "Gizmon" (Miliisin Baltazar-San) kera sekä Mira "Even" (Miliisin Anastasiya) kanssa. Kaikki koirat soviteltiin autoon, ja osa porukasta siirtyi matkustajaterminaalin kautta laivaan ja osa koirien kanssa autossa. Tia ja Joel vastaavasti joutuivat tyytymään Eckerö Linen palveluihin, sillä kaikille ei saatu järjestettyä laivalippuja menomatkaksi Silja Tallinkille :/ Menomatkalla tuuli ja aallokko piti huolen siitä, että ainakin itselläni rahat säästyivät, sillä makasin kokomatkan visusti hytin sängyssä...

Tallinnan päähän päästyämme suuntasimme suorinta tietä hotellillemme, joka tällä kertaa oli Dzingel. Kyseinen hotelli on ollut vuosituhannen vaihteessa useinkin majapaikkanani ollessani Tallinnassa... Eikä tuo paljoa ollut muuttunutkaan sitten viime näkemältä :) Hotelliin majoittautumisen ja koirien ulkoilutuksen jälkeen tilasimme taksin ja suuntasimme Kristiine keskukseen, jonne myös Tia ja Joel saapuivat laivansa saavuttua viimen Tallinnaan. Maittavan lounaan jälkeen siirryimmekin shoppailukierrokselle. Väsyneinä ja hyvin ravittuina olikin hyvä siirtyä hotellille koirien kaveriksi lepäilemään. Illalla vielä poikkesimme "pienelle" iltapalalle hotellin ravintolaan, joka ei ainakaan ollut hinnalla pilattu :)

11.12.2011 Sunnuntai

Kehät alkoivat vasta kello 11, joten saimme rauhassa syödä aamiaista ja pakkailla autoa. Näyttelyalueelle päästyämme odottelimme ensimmäiseksi tipsujen kehää, jonka arvosteli Viive Maranik (Marland kennel). "Lissu" teki ensidebyyttinsä Iidan kanssa ja voittikin baby-luokan (4-6kk) ollen ROP-baby. Vastaavasti "Gizmo" saavutti ROP-junior sijan Annen kera :)

Iida ja "Lissu" rotukehässä...

Seuraavaksi vuorossa olikin Mira ja "Eve", joka saavutti ensimmäisen sijan junior-luokassaan. Heelerit "Hero" sekä "Ipana" kisasivat keskenään baby-luokassa (4-6kk)  ja tuomarimme Lilian Pajulaid (Mersu kennel) sijoitti "Ipanan" ROP-babyksi ja "Heron" VSP-babyksi.

Sisko "Ipana" ...

... ja sen veli "Hero"...

 

Isoihin kehiin valmistuessamme, "Lissu" ja "Ipana" ja "Gizmo" alkoivat olla jo hieman väsyneitä, ja jouduimme jo hieman miettimään esittäjiä ryhmäkehiin. Viiime hetkellä vaihdoinkin Miran "Lissun" hihnan päähän, ettei Iida joutuisi tipsua ensikertaa esittävänä  mahdollisesti kiukuttelevan"Lissu" neidin kanssa suureen kehään... "Ipana" ja "Lissu" kisasivat siis yhtäaikaa babies-ryhmässä, jonka arvosteli Aire-Piret Pärn. Mira sai kuin saikin "Lissun" esiintymään mallikelpoisesti ja tälle ihanalle pikku-tipsulle heltisi lähes 30 koiran joukosta 4-sija ryhmässään!

>>> BIS-tulokset

"Lissu" RYP-BABIES 4.sija (4-6kk.)

"Gizmo" ja Mira RYP-JUNIOR kisassa

Isojen kehien jälkeen kotimatka saikin alkaa, ja ensimmäiseksi suunnistimme satamaan ravintola Poseidoon syömään. Josta sitten siirryimmekin laivaan - ja kaikki mahduimme tällä kertaa samaan Tallinkin laivaan ;)

Kiitos aivan ihanalle reissuporukalle! Tältä reissulta ei huumoria puuttunut, ja koiratkin tulivat hyvin toimeen! Tällaisia reissuja lisää, niin ei vanne kiristä nuppia ja pysyy vatsalihaksetkin kunnossa :)

 

 

***Tiedoksi : FACEBOOKissa kiertää seuraava tiedote koskien koirien ulkomaan matkailua: ***

Ekinokokkoosilääkitys tullaan vaatimaan myös vuoden vaihteen jälkeen.

Seuraavat muutokset astuvat voimaan v. 2012 alusta:
- ekinokokkoosilääkitys vaaditaan jatkossakin koirilta, mutta kissoilta lääkitystä ei enää vaadita
- lääkitys tulee antaa lähtömaassa 1-5 vrk ennen maahantuloa (ei voi antaa alle 24 h ennen rajanylitystä)
-uusi lainsäädäntö ei tunne alle 24 h matkoja, joten lievennys koskien alle 24 tunnin matkoja poistuu kokonaan
- koira voi myös käyttää 28 vrk:n sääntöä

-lemmikki tulee olla lääkitty eläinlääkärin toimesta ekinokokkoosia vastaan vähintään kaksi kertaa ennen matkaa enintään 28 vrk:n välein
-tämän jälkeen käsittely toistetaan eläinlääkärillä säännöllisesti enintään 28 vrk:n välein
-lääkityksistä merkinnät passissa
- myös Ruotsista tulevilta koirilta vaaditaan jatkossa ekinokokkoosilääkitys
- myös alle 3 kk:n ikäisiltä pennuilta vaaditaan jatkossa ekinokokkoosilääkitys
- ekinokokkoosilääkitystä ei vaadita, jos koira tulee Suomeen suoraan UK:sta, Irlannista, Maltalta tai Norjasta (lukuun ottamatta Huippuvuoria).

Muutoksista tullaan tiedottamaan Eviran internetsivuilla mahdollisimman pian.