12-13.01.2008
Slovenia 2 x INT show + erikoisnäyttelyt 
>>
KUVAGALLERIA <<
- pahoittelemme kuvien huonoa laatua, vanha kamera ja näyttelyhallin valaistus ei mahdollistanut kuvien ottoa.

1216196.jpg12.01.2008
>> KUVA ISOSSA KOOSSA <<
Menossa mukana Miliisin ZaBfaar sekä Miliisin Trans-Am omistajansa kera.

Mikä maa - mikä valuutta
ajoreittimme:
Helsinki -> Eesti -> Latvia -> Liettua -> Puola -> Tsekkoslovakia -> Itävalta -> Slovenia

Matkamme alkoi tiistai-iltana 08.01, jolloin hyppäsimme Tallink Star yölaivaan Helsingistä suuntana Tallinna. Matkan varrelta Forssasta matkaamme liittyi Miliisin ZaBfaar eli kotoisammin "Poujou". Helsingin satamassa odottelikin jo Katriina "Adin" kera ja saimme ensi alkuun juosta suorinta tietä laivaan... ja jälleen olimme tavan mukaan viimeisiä sisään pyrkijöitä ;)
Laivalla huomasimmekin olevamme koko suomen gängi kasassa, sillä muut Slovenian matkalaiset olivat ottaneet samaisen laivan. Aamuyön tunnit odottelimme Tarmon bussia noutamaan meitä satamasta, joka sitten saapuikin jo puoli viiden maissa. Pakattuamme bussin, saattoi matka alkaa kohden ensimmäistä hotelliamme Puolassa.

11.01.2008:
Perjantai-aamuna saavuimme Sloveniaan ja asetuimme Hotel Bit Centeriin. Vesna ( Lobsang kennel ) saapui noutamaan kanssamme matkustanutta pikku Tashi-Gong kennelin tipsu-poikaa. Samalla poikkesimme yhdessä syömässä, mikä osoittoittautui onneksemme - sillä aterian jälkeen nostin automaatista käteistä - joka rahan antamisen jälkeen nielaisi korttini. Siinä aikamme ihmeteltyä Vesna huomasi viereisen pankin olevan auki, joten pienen säikähdyksen jälkeen sain kuin sainkin korttini takaisin... Pienen sekunnin ajan ehdin jo laskea käteisvarani ja tehdä suunnitelman- B, mikäli kortti olisi todella jäänyt pankkiautomaattiin... Matkasta väsyneenä ja ruoasta mahat täytenä kaaduimmekin Katriinan ja koirien kanssa sänkyyn jo hyvissä ajoin perjantai-iltana.

12.01.2008:
Lauantai-aamu valkeni sateisena, ja heti aamiaisen jälkeen bussimme saapui hotellille. Lastauksen jälkeen siirryimmekin näyttelypaikalle jossa oli jo täysi tohina päällä. Näyttelypaikka itsellään oli tuttu, sillä olimme osallistuneet kyseiseen näyttelyyn aikaisemminkin.
Tipsut olivat heti aamulla yhdeksältä kehässä, kun taas "Poujoun" kanssa saimme rauhassa kierrellä ja katsella näyttely alueella tutustuen tohinaan.
Heti alkajaisiksi "Adi" nappasikin ROP-sijan saaden SERTin ja CACIBn valioluokasta sekä slovenian valiotittelin.

1216227.jpg Miliisin Trans-Am & Katriina

Puolen päivän maissa olikin sitten "Poujoun" kehä, ja ensi jännityksen jälkeen poika esiintyikin mallikelpoisesti, sijoittuen valioluokan uroksen jälkeen PU-2 saaden SERTin.
"Poujoun" päivä ei ollut vielä ohi, sillä illalla BIS-kehän jälkeen meillä oli vielä erikoisnäyttely toy ja villakoirille - tipsut eivät kuuluneet tähän kastiin. Meinasi kyllä koko erkkari jäädä väliin, sillä kukaan näyttely-alueella ei tiennyt mihin ja milloin pitää käydä vahvistamassa ja maksamassa ilmoittautuminen... Siinä aikamme kierreltyämme kaikkia näyttelyhalleja - lopulta löytyi se viimeinen nurkka, missä otettiin ilmoittautumismaksuja vastaan. Kello oli jo sen verran, että kehät alkoivat samantien - mutta onneksi "ryssät" olivat taasen kehässä viimeisenä. Pikainen tarkastus kehään kertoi, että meillä oli samainen tuomari kuin aamulla Stefan Sinko.
Päivän mittaan viimeisetkin ujouden puuskat oli "Poujousta" kadonneet ja tällä kertaa poika olikin ROP saaden toisen SERTinsä :)
Lauantai päivä oli pitkä, ja hotelliin päästyämme klo 22 aikaan uni maittoi - niin esittäjille kuin koirillekin.

13.01.2008:
Sunnuntai-aamuna pakkasimme aamiaisen jälkeen tavaramme hotellilta bussiin, ja lähdimme näyttelypaikalle. Jälleen tipsut alkoivat heti aamulla ja toitsujen vuoro oli vasta puolilta päivin. Tämä sopi meille hyvin, sillä "Poujoulla" oli hyvin aikaa tutustua taas hälinään. Sunnuntaina tipsujen arvotelussa oli samalla ja yhdellä arvostelulla intti-näyttely sekä tiibettiläisten rotujen erkkari. "Adi" nappasi valioluokan voiton saaden SERTin ja ollen PU-2 vara-cacibin kera. "Poujou" esiintyi todella mallikelpoisesti yllättäen täysin handlerinsa, sitä oli ilo viedä kehässä. Tällä kertaa italialainen tuomarimme antoi kaikille toitsuille EH:t, joten sen enempiä voittoja ei tullut. Mutta pikku-herramme kehäkäyttäytyminen kruunasi koko päivän ja lämmitti pitkälle mieltä :) Tästä on hyvä jatkaa tämän herran kehissä vientiä ;)
BIS-kehän jälkeen matkamme kotia kohti alkoi...

15.01.2008:
Tiistai-iltana juuri ennen puolta yötä saavuimme Tallinnaan, jonne jäimme yöksi ( City Hotel Portus ) D-terminaalin viereen.Keskiviikko aamuna hyvin nukutun yön yli ja runsaan aamiaisen jälkeen olikin hyvä hypätä laivaan ja keula kohti Helsinkiä, jonne isännät olivatkin jo tulleet vastaan. Forssassa "Poujou" otti iloisesti kotiväen vastaan :)

Kiitos Katriinalle ja "Adille" (Katimon kennel) matkaseurasta - kiitos Kansan perheelle "Poujoun" lainasta... samalla muille matkaseuralaisillle kiitos leppoisasta matkaseurasta - Teidän kanssanne oli ilo matkustaa! Onnea kaikille uusille slovenian valioille ja inttivalioille!



** jäämme vakavasti harkitsemaan sitä Unkarin ja Moldovian matkaa ;) Mutta nyt toivumme ensin tästä matkasta parin päivän ajan...