25.01-01.02.2010 EGYPT - HURGHADA

Tällä kertaa matkustimme työrumbaa pakoon etelän lämpöön... Matkassamme oli tyttäremme Tia-Marian lisäksi Airi (Geriland kennel). Hotellimme oli Aqua Vista Resort & Spa (all inclusive), jota voin lämpimästi suositella.

Näkymä parvekkeltamme

Ensimmäisenä päivänä pohjoisesta puhaltava tuuli tuntui kyllä luissa ja ytimissä, mutta jo seuraavana päivänä olikin tuuli kääntynyt ja saimme nauttia +29 asteen lämmöstä ja pulahtaa altaaseenkin :)

26.01 tiistaina matkasimme hotelli-alueeltamme Hurghadan keskustaan, jonne oli matkaa 12km.

27.01 keskiviikkona teimme retken Luxoriin. Luxorissa tutustuimme suureen Karnakin temppeliin. Siirrymme sitten Niilin länsirannalla sijaitsevaan Kuninkaiden laaksoon, jonka haudat on veistetty kallioon ja niiden kammiot on upeasti koristeltu hieroglyfein ja maalauksin. Kuninkaiden laaksossa oli myös faarao Tutankhamonin hauta. Lounaan jälkeen tutustumme naisfaarao Hatsepsuthin kuolintemppeliin ja pysähdymme Memnonin kolosseilla.

28.01 torstaina osallistuimme Jeeppisafarille, joka vei meidät retkelle beduiini kylään. Matkalla näimme myös kangastuksen.

29.01 perjantaina shoppailimme länsimaisessa ostoskeskuksessa SenzoMall

30.01 osallistuimme lasipohjavene retkeen... joka oli kokemus sinänsä koralliriuttoineen jne. Mutta, porukkaamme vaivasi loppupäivän pahoinvointinen olotila, johtuen lievästä aallokosta...

Loppuaika menikin lepäillessä ja valmistautuessa henkisesti palaamaan suomeen lumen ja tuiskun sekaan...

Voin suositella lämpimästi matkustamista Egyptiin. Ainakin henkilökohtaisesti pidin enemmän egyptiläisestä kulttuurista sekä ihmisistä verrattuna turkkilaiseen menoon. All inclusive - sisältää kaiken mahdollisen ruokineen ja juomineen hotellialueella, joten nälkä ei pääse yllättämään. Tämä on paratiisi, mikäli nauttii hyvästä palvelusta ja joutenolosta, itselläni alkoi tökkimään tekemisen puute - josta syystä ilomielin osallistuimme mm. retkille. Hotelissamme oli tasokas kuntosali ja aktiivista ohjelmaa tarjolla vesijumpasta aina illanviettoihin, tosin ranskankielellä. Venäläisiä turisteja Hurghadassa on paljon.

Kiitos koirien ja kissojen hoitajille tästä lomasta :)