11-14.10.2011 Tanska Hjörring

Vihdoin ja viimein saapui ostamalleni tipsun pennulle luvat matkustaa ilman rokotuksia Ruotsin läpi Tanskasta Suomeen. Näin ollen hyppäsimme pikipäin ystäväni Marjan (sekä heeler-"Hippu"  joka lähti mukaan vain hankkimaan kokemuksia) kera laivaan tiistai-iltana (11.10) ja keskiviikko (12.10) aamuna ajoimme yhtäsoittoa Tukhomasta - > Göteborgiin, sieltä illalla Stena Line lautalla Frederikshaveniin, josta ajoimme Rokkebyyn Kristine luokse (Kri Kris kennel).

Keskiviikko illalla olimmekin jo puoli kahdeksan maissa Kristinen luona katsastamassa pentuja. Vaihtoehto pentuja oli kaksi, ja aikani niitä katsellessa päädyin samaiseen pentuun jonka olin jo alustavasti varannut jo kuvien perusteella. Kiireellä Kristinen mies Benjamin ja Heidi Rosengren Ochsendorf (Ravnkilde kennel) lähtivät eläinlääkärille noutamaan heisimatotodistusta. Me Marjan kanssa jäimme juttelemaan Kristinen kanssa, ja juttua oliskin riittänyt enemmänkin. Ihanaa oli tavata myös "Shiny" (Miliisin On-The-Shine), joka onkin ostamani pennun emä. "Shiny" seurasi silmätarkkana touhujani, ja oli kovin tulossa matkaani. Hyvin tyttö muisti, sillä' asuihin "Shiny" meillä useamman kuukauden junnuikäisenä kiertäen kanssani Suomea ja balttainmaita näyttelyissä aina euroopanvoittaja näyttelyä Itävallassa myöden saavuttane mm. Euroopan Junnuvoittaja - 05 tittelin  :)

Torstai aamulla (13.10) aikaiseen (04.30) joimme pari kuppia kahvia ja suunnistimme takaisin Frederikshavenin satamaan - josta suunnaksi Göteborg - Tukholma ja iltalaivalla kotiin pentu mukana. Perjantai-aamuna 14.10.2011 siis olimmekin jo Turun satamassa.

Tiukka aikataulu, lisäjännityksensä toi se ettei minulla ollut yhtään laivalippua valmiiksi ostettuna saatikka varattuna. Mutta ystäväni Marjan kanssa on aina niin rentoa matkustaa - ei tarvitse turhia stressejä ottaa  :)

 

Tervetuloa Suomeen:

Kri Kri`s Unbelievable Sita om. Jaana Hyttinen /Miliisin kennel

**Tyttö sai nimekseen "Lissu" ja asustelee sijoituksessa Nina Niemisen luona Förbyssä.