Kreeta / Hania 22-29.06
Juhannus tuli vietettyä Hanian kuuman auringon alla. Harvinainen helle-aalto iski Kreetan saaristoon juuri loman ajaksi, joten koko viikon ajan lämpötila oli +45 astetta varjossa. Ainoa siedettävä paikka oli hotellin uima-allas tai meri.... Hotellimme allas ravintolasta ruokailijat pulahtivat kesken ruokailunkin vilvoittelemaan altaaseen, kyetäkseen jatkamaan ateriointia. Edes iltaisin auringonlasku ei tuottanut helpotusta tuskaan, sillä ilma oli seisovaa ja kuivaa - mikäli pieni tuulen henkäys kävi, oli sekin kuumaa. Jo keskiviikkona oli meidän perheen lämpösiedettävyys ylitetty moninkertaisesti ja aloimme odotella kotiin pääsyä...Helteestä huolimatta emme voineet vastustaa kiusausta poiketa jälleen Elafonisiksen kahluusaarilla , suosittelen lämpimästi Kreetan matkaajille ;)  Hania itsessään ja varsinkin Platanias on kaunispaikka ja oli kiva poiketa siellä 10 vuoden tauon jälkeen.
705517.jpg


***
Extreme showtravel wiht Miliisin gäng - here we go again...
Suoraan Helsinki-Vantaan lentokentältä pikaisesti siirto Katajanokalle ja suunta kohti Eestiä... hieman aiheutti sydämen tykytyksiä myöhässä oleva lento ja ja suomeen saavuttuani Linda Linen ilmoitus peruutetusta laivaliikennöinnistä... mutta matkaan päästiin uusien lippujen voimin, jotka järjestyivät viime hetkellä Viking Linelta. Pikainen puhelukierros matkaajille Katriinalle ja Arialle viime hetken muutoksista ja aikaistuneesta laivanlähdöstä... ja hyvin kaikki ehdittiin satamaan :)

Eestin matka oli (tapansa mukaan taas) täynnä jännitystä ja kommellusta - mutta WE MAKE IT!
Ja jälleen tuli todettua, että näyttelymatkustelu on loppujen lopuksi hauskaa hommaa, vaikka reissussa rähjääntyy - kunhan vain muistaa pitää huumorin matkassa ja pipon löysällä :P


Eesti

Pärnu KV 30.06.2007
I KUVASALDOA PÄRNU I

Lauantai-aamuna pakkasimme Tallinnassa Academic hostellin pihalla Airin auton laukkuja sekä matkalaisia täyteen ja suuntasimme Pärnuun. Heti aamusti oli toitsu-poikien "Uccon" (Miliisin Thor) ja "Poujoun" (Miliisin ZaBfaar) kehävuorossa... pojat kokemattomina näyttelyvieraina hieman yllättyivät tungoksesta ja liian lyhyeksi jäänyt valmisteluaika aiheutti jännitystä kehässä... Siitäkin huolimatta arvostelut olivat hyviä ja "Poujou" sijoittui aina paras uros 4. saakka.
Toitsujen kehäsihteeri oli hieman pihalla, ja PU-luokassa sijoittui myös yksi narttu... joten lienee todellisempi sjoitus se PU-3 ;)
Kehän jälkeen olikin poikien ja Arian koko päivä hyvin aikaa tutustua näyttelytilanteeseen ja rentoutua aamu sählingistä ;)
704847.jpg

Tipsuissa "Adi" (Miliisin Trans-Am) nappasi ROPin ja ensimmäisen cacibinsa. "Lellu" (Miliisin Fi-Ance-E) taasen nappasi kolmannen cacibinsa ollen VSP. Pikku-Suzu (Miliisin Sapphine-Suzu) nappasi PN-2 sijan saaden myös SERTin ja vara-cacibin * Onnea Viivi (Skylit kennel)ja Suzu!
* tähän väliin onkin hyvä tehdä pieni sivuhuomautus Suzun kuono-osasta, joka on joillekin aiheuttanut ihmetystä ulkomuodollaan... pentuna Suzun päälle kävi iso koira (rotua sen enempää mainitsematta) - joten Suzun leaut on aikoinaan raudoitettu ja kasattu uudelleen... tämähän on vain kosmeettinen haitta ;)

Illaksi ajoimme Tartoon Rehe hotelliin jäämättä Pärnussa isoihin kehiin.

Tartu 8&9 ryhmän erikoisnäyttely 01.07.2007
(järjestäjä: Tartu Spanjeliklub)
I KUVASALDOA TARTU I

Tällä kertaa heti aamusti olivat vuorostaan tipsukehät. Matkassa "Suzun" tilalla olikin nyt "Kiss" (Miliisin Kiss-Of-Indigo). Päivä meni leppoisasti nauttien aurinkoisesta ilmasta. "Adi" nappasi tapansa mukaan ROP-sijan "Lellu" ollen VSP. Onnea Katriina! "Therry" (Miliisin On-The-Road) sijoittui PU-2 ja "Kiss" PN-2. Kyseisillä koirille saavutimme ROP-kasvattaja sijan, vaikka esiintyminen poikien kanssa ei ollut ihan mallikelpoista kiimaisen nartun vuoksi.
Toitsu kehä olikin viimeisten joukossa, joten "Uccolla" ja "Poujoulla" oli hyvin aikaa seurailla leppoista näyttely tunnelmaa ja tutustua näyttelyn hälinään. Tällä kertaa Aria jättikin pojat kasvattajan hoiviin ja kehään vietäväksi, kadoten itse kehänlaidalta näkyvistä. Tämä auttoikin poikia hieman paremmin esiintymään vaikkakin jännitystä oli kyllä ilmassa ja kasvattaja pelkäsi, että tuomarimme toinenkin käsi joutuisi kipsiin. "Ucco" olikin ROP-JUN saaden junnu sertin sekä päätyen ROPiksi. "Poujou" taasen nappasi aikuisten SERTin ollen PU-2. Hienoa pojat ja Onnea Aria!

Pitkällisen harkinnan jälkeen jäimme isoihin kehiin, ja otimme pienen riskin ettei ehditä laivaan... tämä kannatti - sillä tipsujen kasvattajaluokka sijoittui BIS-1.
KIITOS kaikille kasvattienomistajille ja handlereille!
Yleisöllä varmaan oli hauskaa, kun seilasimme ympäri isoa kehään tajuamatta lainkaan sijoitustamme ja pojilla oli taasen tuo kiimainen narttu vain ajatuksissaan. ;)

704845.jpg

Kotimatkalla olikin monta hauskaa kommelusta - ja lisäjännitystä toikin sitten matkamme venähtäminen kaahatessamme kiireellä laivaan. Mutta ehdittiinpäs - ja Helsingin päähän vastaan saapuneet isännätkin saivat väsyneet koirat ja emännät takaisin kotiin.

Kiitos Airi (Geriland kennel), Kiitos Aria Kansa ja "Ucco" ja "Poujou" sekä Katriina Kanninen (Katimon kennel) "Adi" ja "Lola" matkaseurasta... joku kerta lienee tämäkin reissu on taasen uusittava ;)

***

Onnea "Turo The Turtles" ROPin johdosta 24.06.2007 Rovaniemen näyttelyssä :)
706041.jpg
photo: Reetta Sankala

***Päivitetty kotisivujen tulokset toitsuista ja tipsuista www.miliisin.com

**** Perheemme lisääntyi pienellä pörröisellä kissanpennulla.
708906.jpg